Introduction to Linux Systems

Yhteystiedot / Contact Info

Harjoituksen tavoitteet

Perehdyttää Linux-järjestelmiin yleisesti sekä niiden käyttöön. Harjoituksen suorittamisen jälkeen opiskelijoilla on käyttöoikeus sähkö- ja tietotekniikan osaston tietokonelaitteisiin.
Osaamistavoitteet: Harjoituksen suorittamisen jälkeen opiskelija ymmärtää Linux-järjestelmien toiminnan, osaa käyttää Linux-päätelaitetta komentoriviltä, ymmärtää Unix-pohjaisen hakemistorakenteen, osaa muokata tiedostoja ja niiden käyttöoikeuksia sekä osaa löytää apua tarvittaessa.

Harjoituksen suorittaminen

Harjoitus suoritetaan luokassa TS137. Tehtävät suoritetaan osaksi ohjatusti, osaksi itsenäisesti.
Harjoitusta varten tarvitset tunnuksen Lovelace-järjestelmään, jonka voit luoda itsellesi sivun oikean yläkulman linkistä. Tunnistamme sinut opiskelijanumerostasi, joten käy lisäämässä se kirjautumisen jälkeen Settings-linkistä sivun oikean yläkulman nuolesta avautuvasta valikosta. Kun olet luonut tunnuksen, kirjaudu sisään ja siirry tehtäviin yllä olevista linkeistä. Kun kaikki tehtävät on tehty, annamme sinulle suoritusmerkinnän.
Jos et ehdi tehdä kaikkia tehtäviä harjoitukselle varatussa ajassa, voit jatkaa myöhemmin itsenäisesti kirjautumalla sisään Lovelace-järjestelmään.

Aika ja paikka

?

Harjoitusmateriaali

Voit perehtyä vanhan Johdatus työaseman käyttöön -kurssin materiaaliin:
Ja harjoituksen introkalvoihin:

Linuxiin pääseminen

Virtuaalikone

Mikroluokissa on nykyään Windowsit, mutta Linux-tehtäviä on mukavampi tehdä jos on Linux käytettävissä. Mikroluokissa ainakin virtuaalikoneet Ubuntu 12.04 ja TKJ_harjoitukset ovat Linuxeja. Jälkimmäisessä on uudempi Ubuntu-versio.

OTiTSun

Jos olet saanut tunnukset Oulun tietoteekkarien palvelimelle, voit ottaa SSH:lla etäyhteyden sinne. Seuraa saamiasi ohjeita.
?